top of page
DJI_0140.jpg
DJI_0140.jpg

Nyttig rundt betong

Betong er ekstremt allsidig og ikke minst et veldig vedlikeholdsvennlig byggemateriale. På denne siden finner du en samling av nyttig info rundt betong som kan hjelpe deg i ditt betongarbeid.

NB: Vennligst merk at RIbe Betong ikke har rolle som rådgivende ingeniør. Beskrevne anbefalinger er å betrakte som råd uten medfølgende ansvar for Ribe Betong.

Hvorfor velge betong?

Betong er et bærekraftig byggemateriale på flere måter: 

  

Holdbarhet: Betong er et ekstremt slitesterkt materiale, noe som betyr at det tåler tøffe værforhold, slitasje og andre ytre faktorer som kan forårsake skade på konstruksjoner. Dette reduserer behovet for hyppige reparasjoner og utskiftninger, noe som resulterer i mindre avfall og energiforbruk over tid. 

  

Energieffektivitet: Betong har utmerket termiske egenskaper, noe som betyr at den kan absorbere og lagre varme. Denne egenskapen gjør betongbygg energieffektive, siden de kan opprettholde en stabil innetemperatur uten å være avhengig av varme- eller kjølesystemer. 

  

Lavt karbonavtrykk: Selvom sementproduksjon står for høyt CO2-utslipp, stiller betong sterkt på langt sikt. Betongproduksjon har et relativt lavt karbonavtrykk sammenlignet med andre byggematerialer. Dette er fordi produksjonsprosessen involverer bruk av lokale råvarer, som sand og grus, og krever vesentlig mindre vedlikehold og utskifting sammenlignet med andre materialer

Resilkulerbart: Betong kan resirkuleres og gjenbrukes i nye byggeprosjekter. Dette reduserer etterspørselen etter ny betongproduksjon og sparer naturressurser, inkludert råvarer, energi og vann. 

    

Designfleksibilitet: Betong kan støpes i et bredt spekter av former og størrelser, noe som gjør det til et allsidig materiale for ulike bygningsdesign. Denne fleksibiliteten gjør at byggherrer kan bruke mindre betong og redusere avfall, samtidig som de oppnår de ønskede estetiske og funksjonelle målene. 

  

Samlet sett er betong et bærekraftig byggemateriale som kan bidra til å redusere miljøpåvirkningen fra byggeprosjekter samtidig som det gir holdbare, energieffektive og allsidige byggeløsninger. 

Ribe Blokk.jpg

Ribe Blokk

Ribe Blokk er gjenbrukbare blokker som er velegnet til permanente og midlertidige støttemurer. Blokkene finnes i flere former og størrelser, blant annet som trapper, skrå blokker og med flat topp. Blokkene er støyreduserende og brannsikre.  Les mer

  • face
  • insta
  • link
  • yout
bottom of page