top of page
Kunstsilo Ribe Betong.jpg

Betong til hele Sørlandet!

Ferdigbetong er et svært anvendelig materiale. Enten det er til små arbeider som støttemur i hagen eller gulv til garasjen, eller om det er til kraftverk, næringsbygg eller boliger - ferdigbetong er et naturlig valg. Og vi er stolte av betongen vi leverer! Under kan dere se et utvalg av prosjektene vi har levert betong til.

2751+Vinkel+1.jpg

Alti Flekkefjord

Kjøpesenteret i Flekkefjord ble etablert i 2006. Med utvidelsen vil senteret bli cirka 2000 kvadratmeter større i 2. etasje, med overbygd parkering i 1. etasje. Vi leverer betong til BRG på dette prosjektet.

Foto: egðastrek

Bygg 4

 Vinneren av Årets Trebyggeri 2023 er et gjennomført innovativt prosjekt i valg av tekniske løsninger i kombinasjon med spennende arkitektur. Bygget står i Vågsbygd, Kristiansand.  Bæresystemet er limtrekonstruksjoner i søyler og bjelker, mens dekkene er samvirkekonstruksjon i massivtre og betong. 

Entreprenør: VEF    Byggherre: Skeie Eiendom

Foto: Kyrre Sundal / Oslotre AS

Bygg 4
QZM_DgNjLPR_r-Uuafj9PwMgtGjyJH7phYJ1PjVvUKkw.jpg

Kilandsfossen kraftverk

Kilandsfoss Kraftverk skal bygges mellom eksisterende kraftstasjonene Flatenfoss og Bøylefoss. Kraftverket vil produsere 38 GWh per år, tilsvarende energiforbruket til omtrent 2000 husstander. Byggherre er Kilandsfoss AS, som eies med en tredel hver av Arendal Fossekompani AS, Åmli kommune og Froland kommune. Ansvarlig for betong er Consto Anlegg. Anlegget er planlagt ferdigbygd i løpet av våren 2026.

Foto: NRK
 

Rema 1000 Avenyen

Det bygges nå et nytt butikkbygg i handelsparken Avenyen, mellom Plantasjen og Elkjøp. Her åpner Rema 1000 dørene rundt påske. Elektroforhandleren Skousen flytter også inn i det samme bygget. Utbyggelsen gjøres av Mur i Sør.

Foto: Jacob Buchard - FVN

Rema.png
SIA Lund, Kristansand Code.png

Studentboliger

Veidekke skal bygge 400 nye studentboliger for SIA, Studentsamskipnaden i Agder, på Lund i Kristiansand. Oppdraget har en totalentreprenise på nær 450 millioner kroner. Det skal bygges 2 bygg på henholdsvis 5 og 6 etasjer, med et samlet areal på 17.000m2. Dette inkluderer fellesarealer, næringslokaler og parkering.

Foto: Code Arkitekter

Kjevik

Dekke til snuplass. TIdligere har man brukt asfalt, men kunden ønsket å bruke betong denne gangen.. Når tunge fly og annet maskineri vrir hjulene sine på asfalt, spesielt da det er varmt, sliter det enormt på underlaget. Her er betong et bedre alternativ på akkurat denne utfordringen. Betong vil kunne håndtere denne påvirkningen særdeles bedre, og samtidig være mer holdbart. 

Foto: Archus Arkitekter AS

Kjevik - ARCHUS Arkitekter AS.jpg
PK.jpeg

Tollboden Transformatorstasjon

Det skal forsynes til nytt forbruk i området. Tollboden transformatorstasjon vil plasseres i Vestre Strandgate i Kristiansand sentrum og vil bestå av to transformatorer med ytelse 50 MVA og et 132 kV koblingsanlegg. Den nye transformatorstasjonen skal etter planen settes i drift i 2025. Arbeidet utføres av PK Entreprenør.

Foto: PK Entreprenør AS
 

Nettas Hus

Tidligere Dypvåg bofellesskap skal bli et tilbud for selskapet Teleplan AS' norske ansatte, et sted de kan dra for rekreasjon og velvære. Det gamle hjemmet skal beholde holde sitt utseende og fasade, men får et nytt tilbygg der vi har levert 585m3 rød betong. Det er arkitektene fra Kastler Skjeseth som står bak designet og Motass AS som utførte betongarbeidet. Mer om prosjektet her.

Foto: Motass Entreprenør AS

365773250_776022611192650_6577082295969219449_n.jpg
Tangen Torv.jpg

Tangen Torv

På Tangen i Kristiansand sentrum er Murisør i gang med å skape et solrikt og inkluderende bomiljø med leiligheter, dagligvare, restaurant og bakeri. Før sommeren startet vi betongleveransen, og til dags dato har vi levert om lag 3000m3 av i overkant 10.000m3 som er prosjektert. 

Mer info om prosjektet finner du på tangentorv.no

Foto: Ribe Betong AS
 

HauCon

HauCon bygger nytt varehus på Mjåvann i Kristiansand, og da trengs det kvalitetsbetong til fundament og gulv fra Ribe Betong. De er en av skandinavias ledende leverandør av spesialprodukter til betong-entreprenørene. Verdal & Trysnes har ansvaret for prosjektet. Varene rulles inn det 2100m2 bygget i august. 

Foto: Ribe Betong AS

DSC02513.jpg
Skanbatt.jpg

SkanBatt

Skandinavisk Batteriimport flytter til Mjåvann i Kristiansand. Ribe Betong skal støpe fundament og gulv til deres bygg, som er et gjenbruksprosjekt! Det gamle OBS-bygget i Stavanger skal demonteres og settes opp på ny. Også det som kan brues av inventar som sikringsskap, sprinkleranlegget og ventilasjon skal gjenbrukes. Try Rør står for oppføringen av bygget.

Foto: Stavanger Aftenblad / Try Rør
 

Nye Kjela dammer

Rehabilitering av de to dammene som utgjør Kjela dammer og som demmer opp Kjelavatn på Haukelifjell i Vinje kommune. Dagens betongplatedammer, hoveddam og sperredam, tilfredsstiller ikke nye krav til damsikkerhet og skal erstattes av to nye steinfyllingsdammer. Prosjektet består av bygging av to steinfyllingsdammer med asfaltkjerne som settes på betongsokkel. Arbeidet utføres av Hæhre for Statkraft. Betongen leveres i samarbeid med Ølen Betong.

Foto: statkraft.no

Kjela.webp
Bryggebyen.jpg

Bryggebyen

En ny bydel i Arendal med leilighetsbygg der enhetene er i størrelser fra 42 til 127 m2. Hele Bryggebyen får løsninger som er miljøvennlige og har lang holdbarhet. Materialvalg skal ha høy kvalitet og ha lang levetid, betong spiller en viktig rolle her. Kruse Smith Entrepenør står for utbyggingen. Finn ut  mer om prosjektet her: bryggebyenvindholmen.no

Foto: bryggebyenvindholmen.no
 

His Brygge

His Brygge med 34 nye og moderne leiligheter innerst i Hisbukten. Leilighetene leveres med skjerpede krav til klimaskall og tekniske anlegg, tett opp mot krav til «Passivhus». Prosjektet bygges av Mur i Sør, og er planlagt ferdigstilt 4. kvartal 2023. Les mer om boligene her: hisbrygge.no

Foto: hisbrygge.no

His Brygge.jpg
Kanalbyen

Tre søstre (Kanalbyen)

De tre søstre består av tre unike leilighetsbygg ytterst i Kanalbyen, Kristiansand. Søstrene er 13, 14 og 15 etasjer høye, og vil romme til sammen 106 leiligheter. Alle har fine uteplasser og gode vindusløsninger som gir mye lys og flott utsyn. Ribe Betong er alt i gang med leveranse av betong til prosjektet. Les mer på kanalbyen.no 

Foto: kanalbyen.no

 

Morrow Batteripark

Ribe Betong skal levere 6.000 m3 betong til Morrow batterifabrikk i Arendal. Batterifabrikk 1 på Eyde energipark er det første av fire planlagte byggetrinn, og skal stå klart i 2023. Bygget får en 19000 m2 grunnflate og 8000 m2 mesaninetasje. Les mer om prosjektet på Veidekke sin hjemmeside

Foto: Veidekke

morrow-staende.jpeg
Forskaling-til-glidestop-1-1024x768.webp

Kvelland Bru (E39)

De to første brutårnene glidestøpes i det som blir et kontinuerlig støp over en ca. 20 dager. Fra vår avdeling i Lyngdal vil 1 mann levere ca. 100 m3 betong i døgnet, fordelt på to skift. Våre teknologer vil også være tilgjengelige 24/7. Les mer om hvordan et glidestøp foregår her

Foto: Ole Grindhagen

 

Wilds Minne Skole

Kristiansand kommune og Veidekke bygger ny Wilds Minne skole, med stor vekt på gjenbruk, miljøgevinst og innovasjon. Den nye Wilds Minne skole blir på cirka 6.000 m2, i tillegg til en flerbrukshall på 3.500 m2 med næringslokaler i første etasje. Bygget skal stå klart juni 2024. Les mer på Kristiansand Kommunes hjemmeside.

Foto: Norconsult AS

Wills minne.jpg
DJI_0500_edited.jpg

Agder Fylkeshus

Fylkeshuset i Agder vil være et fundament i arbeidet med å realisere bærekraftsmålene i Regionplan Agder 2030. Fylkeshuset skal også være en fysisk representasjon av fylkeskommunens verdier og målsettinger. Bygget skal stå klart i 2024.

Foto: Ribe Betong AS

Amalienborg Brygge

Av nye prosjekt vi leverer betong til, har vi Amalienborg Brygge, som er et sentralt og nytt leilighetskompleks i Kristiansand. Utbyggingen er nå kommet til andre trinn, og det er spennende å få være betongleverandør til et prosjekt som omgjør et industriområde til et boligområde. Se video

Foto: Ribe Betong AS

Amalienborg.jpg
Lyngdal Aerial.jpg

E39 Lyngdal øst/vest

De neste tre årene skal Ribe Betong levere omtrent 90.000 kubikkmeter betong til den nye strekningen mellom Herdal og Røysgård i Lyngdal. Oppstart av prosjektet er forventet på nyåret 2022..  Les mer

Foto: Ribe Betong AS

Politihuset

Politihuset er tegnet av Ghilardi + Hellsten Arkitekter. Det er et overordnet mål at prosjektet skal gjennomføres med et stort fokus på miljø. Derfor legges det vekt på bruk av miljøvennlige produkter samt produkter og løsninger som bidrar til lavt energiforbruk både i bygge- og driftsfase.

Foto: Ribe Betong AS

Politiuhset.png
Kunstsilo Ribe B.jpg

Kunstsiloen

Glidestøp på siloen i Kristiansand. De opprinnelige 15 til 20 cm tykke betongveggene fikk ytterligere 20 cm betong utenpå. Det ble levert betong 24/7 da gliden ble heiset opp 2,5 cm hvert 20. minutt!    Se film

Foto: Ribe Betong AS

Trysfjordbroen

Det handler om perfekt likevekt 64 meter over havflaten. Snart blir Trysfjordbroen en viktig brikke i den firefelts motorveien som skal halvere reisetiden på strekningen Kristiansand-Stavanger.

E39.png
Tangvall Arena.png

Tangvall Arena

Leveransene til næringsbygget Tangvall Arena for Mur i Sør er en av de største jobbene våres om dagen. I løpet av de to neste årene skal vi levere ca. 25 000 kubikk betong.

E39 Kristiansand-Stavanger

Nye Veiers E39-prosjekt mellom Kristiansand og Stavanger er samlet Norges største vei­prosjekt, og vi er stolte av å være med på arbeidet! 

Foto: Ribe Betong AS

E39 krs-svg.png
dyre5.jpg

Dyreparken

Dyreparken i Kristiansand har ca. 1.000.000 besøkende hvert år. Styrke og kvalitet var derfor en viktig faktor da vi noen år tilbake fikk levere en spesialblandet betong i varm farge til Hakkebakkeskogen. Ribe Betong har også levert betongen til store deler av parken.

  • face
  • insta
  • link
  • yout
bottom of page