top of page

Steinar Lunder

Steinar begynte å jobbe som 13-åring, og nå i en alder av 64 år holder han det fremdeles gående. - Så lenge helsa holder og Ribe Betong vil ha meg, så jobber jeg!

Steinar2.jpg

Steinar begynte å jobbe som 13-åring, og nå i en alder av 64 år holder han det fremdeles gående. - Så lenge helsa holder og Ribe Betong vil ha meg, så jobber jeg!

Karrieren innen anlegg startet allerede oppe i Finnmark. En dag fikk han nok av kulda og de mørke vinter månedene. Han tok fram kartet og ville sørover. Ikke visste han hvor han skulle, og satte ned fingeren tilfeldig. -Lillesand stod det! Jeg ringte ned til lokale bedrifter om jobb, og to dager etter fikk jeg et tilbud. De spurte om de skulle hente meg! Kort tid etter var kofferten pakket og turen nedover var et faktum.

Steinar jobber som betongbilsjåfør. Han en trygg bak rattet på store biler. Som mange av hans kolleger, har Steinar en fortid som bussjåfør. I tillegg har han kjørt brøytebil. Han er blant de mest erfarne innen betongbransjen på Sørlandet etter over 20 år som betongarbeider i Unicon, pumpebilsjåfør i Betong Sør, og er nå på sitt femte år i Ribe Betong. -Jeg kom på jobb en dag, og hadde plutselig fått ny arbeidsgiver. Jeg visste ingenting!

Ribe Betong kjøpte Betong Sør, og de ansatte ble med over. Overgangen hadde liten betydning, annet enn at han måtte bytte blandeverk. Han jobber ut fra avdelingen i Lillesand, og bor med kona i Homborsund.

- På fritida liker jeg å pusse opp hus. Mesteparten av tiden går mot det. Vi har pusset opp 15 hus på 19 år! Dette blir det siste, vi skulle nesten hatt besøk av sinnasnekkeren denne gan- gen. Men det er gøy!

 

Han er en av de første som møter på jobb på morgenen, og liker å sette på kaffen til nestemann. - Jeg trives veldig godt i jobben min. Samholdet og menneskene er fantastisk. Steinar liker at dagene varierer og han kjører til forskjellige prosjekter hver dag. Med så lang fartstid i bransjen treffer han kjentfolk hele tiden. - Lever du enda? Er det mange som sier til meg. Nyttårsfortsettet i år er å stå på som vanlig og holde humøret på topp. Han er kjent for å være en blid mann. - Er du aldri sur, spør de meg. Joda, bare hjemme! Han gleder seg nå til vinteren er over, til sommer og sol! 

  • face
  • insta
  • link
  • yout
bottom of page