top of page

Rune Langli

- Jeg har gjort alle feilene du kan tenke deg, men de lærer man av.

DSC04684.jpg

47-åringen har 10 års erfaring som blandeoperatør. For et år siden valgte Rune å bytte stilling, og er nå blant den dyktige gjengen på ordremottaket.

 

- Før fantes det ikke ordrekontor, blanderne gjorde alt. Ta imot bestillinger, planlegge jobbene og blande. Vil påstå at alt har blitt mer effektivt enn det det var. Ting er satt i system, og det tror jeg de fleste kan sette pris på, forteller Rune.

Som mange i bedriften var Rune blant de som ble med i overgangen fra Betong Sør. Erfaringen som blander ser han nå som en skikkelig fordel når han tar imot bestillinger. Han synes det er lettere å snakke med kunder når en har den kunnskapen han har. -Når en har så mange oppgaver som blanderne hadde før, gjør man mange feil. Jeg har gjort alle feilene du kan tenke deg, men de lærer man av, og tar erfaringen med videre.

Rune opplever at det ikke er like mange privatkunder som ringer.- Jeg tror at folk gjorde mer av jobben selv tidligere, nå setter de det gjerne vekk til firmaer med erfaring. Det er fremdeles private som ringer inn innimellom, men mye mindre enn det vi fikk før. Det kan støttes i økningen av lokale entrepenører og lignende bedrifter de siste årene. Kravene om bygging har endret seg og blitt mye strengere. Han opplever ikke at det er useriøse hendvendelser, men enkelte vet kanskje ikke hva det innebærer å bestille betong, av hensyn til levering, utstyr, tid og ikke minst produkt.

Før karrieren i bygg og anlegg har Rune drevet med travhester. Han har eid og trent travhester fra så tidlig som da han var 15 år og frem til noen år siden. Det har alltid vært noe han har vært interessert i og er fremdeles en hobby han kultiverer gjennom venner som fortsatt driver med trav.

- Hestemiljøet er ikke lukrativ, så når jeg fikk meg fast forhold var tiden inne for å tenke på en bedre betalt jobb. En som Rune hadde trent hesten til, sa en gang om han trengte en ny jobb, skulle han ta kontakt, for det var vanskelig å finne folk som alltid stilte opp og var såpass

dedikerte. Noen år etter tok Rune opp telefonen og ringte. - Husker du at jeg skulle ringe om jeg ville ha en ny jobb? Hadde Rune spurt. Det gjorde han, for dagen etter hadde han ordnet Rune en jobb i Landskapsentrepenørene! Og allerede der fikk Rune sine første erfaringer med betong.

Enkelte har kanskje lagt merke til at Rune sykler til jobben. Han bor midt i Kvadraturen, turen tar han nærmere en halvtime hver vei. Det var et valg han tok da han gikk fra en fysisk jobb til å sitte på kontor. En investering i helsa, da dette førte til endret kosthold og livstil. Han har gått ned hele 30 kg. - Sykkelturen er en fin trening, samtidig som man får luftet hodet både før og etter jobb.

De siste ukene har Rune vært tilbake på blanderommet, vikar for sine kollegaer som har slitt med bemanningen grunnet ferieavvikling og sykdom. Da Rune fikk spørsmålet om han kunne stille opp, var han ikke vond å be. - Jeg trives veldig bra som blander, og det bare gøy å hjelpe til, men jeg savner ikke arbeidstidene, som var avgjørende da han byttet stilling.

Nå venter det 3 uker ferie, Rune og kona Charlotte håper på godt vær, sommer og sol på Sørlandet. I år skal ferien tilbringes lokalt, for det meste i kolonihagen sin, der de dyrker frukt, grønt og planter fordelt på hagetomten med sommerhuset og et selvbygd drivhus. - Det er ho som står på, jeg eter bare av fatet. Neste år blir det nok en tur til utlandet. Han trives godt i storbyene og har reist mange steder. Han trekker frem Paris, Napoli og New York som favoritter, og sistnevnte blir nok neste destinasjon.

  • face
  • insta
  • link
  • yout
bottom of page