top of page

Kim Albert Bekke

- JEG ELSKER KAOS

DSC01046.jpg

Da vi ringte Kim for å intervjue han, var klokka 19.42. Han hadde akkurat kommet hjem fra jobb. Etter skiftet var ferdig var det behov for en som kunne bli igjen å kjøre hjullasteren. Kim sier sjeldent nei når spurt om å stille opp.

 

På Iveland bor Kim med familien på det han selv velger å kalle et småbruk, på om lag 340 mål. Man skulle tro at det var nok plass å boltre seg på, men han må likevel låne mer areale av andre. På bruket har han kuer, sauer og griser. Han må få bygd ferdig nytt tak på fjøset, og smittesluse. Dette må egentlig på plass innen 14 dager. I tillegg til at han må få kjørt hjem 300 høyballer fra Arendal og Konsmo. Dette må gjøres på nattestid mellom fjøsbygging og betongjobben, og før det begynner å krype mot null på gradestokken. - Får jeg 5 timer søvn, er jeg fornøyd. Jeg blir veldig fort rastløs, og liker å gjøre noe hele tiden. Jeg er født med en haug med bokstaver. Jeg elsker kaos! Kim referer til ADHD, noe han har klart å mestre til sin fordel. Han har en vanvittig kapasitet, og kan ikke se for seg å leve på annet vis.

 

De som kjenner Kim vet at han er glad i sine leketøy. Han inrømmer selv at det er alt for lett å kjøpe ting, og mye blir bare stående. -Det er flaut å si, men jeg har hatt 4 båter i vannet på samme tid. Da hadde han også 3 snøskutere, et par motorsykler, FPV-drone og 3 firehjulinger. Nå har han kvittet seg med noe av det, og er nede i en båt som står på land. Men han har til kompensasjon en hel haug med traktorer. -Har vel ikke behov for alle sammen, men jeg finner alltid en unnskyldig for å ha de. Kjekt å ha!


På småbruket bor de en familie på 7. Kona som han har vært sammen med siden tenårene og sine 5 barn. 3 av disse er fosterbarn. -Da vi hadde våre 2 første barn, snakket vi om å ha fler. Da kom vi i praten om vi kanskje skulle hjelpe barn som trengte en familie, enn å produsere egne. Så ble det slik. De fikk inn 3 søsken, i utgangspunktet midlertidig beredskapsplassering. Da tiden kom å sende de videre, sa Bekke-

familien at barna gjerne kunne få bli.
-Det er ikke mange som vil ha 3 barn samtidig, og det er også veldig trist å dele opp en søskenflokk. Så når vi hadde mulighet, så ville vi hjelpe. Nå har de bodd sammen i 7 år.

 

Har du egentlig noe fritid, Kim? -Fritida mi er alt jeg gjør vedsiden av betong. Så lenge jeg har et eller annet å gjøre, så er jeg veldig fornøyd. Det blir ikke mange kvelder i sofaen, det må jeg innrømme. Heldigvis er kona ganske tålmodig, også har jeg vel alltid vært sånn.

I jakten på å stadig ha noe å gjøre har Kim vært innom en del forskjellige yrker. Det startet som snekker, han har solgt bildeler, jobbet på dekkomsetninen på Evje og hatt en periode på Netthandelen. Ved siden av gårdsdriften selvfølgelig. -Det er imponerende at jeg ikke kjøpte en eneste ting da jeg jobbet på Netthandelen når jeg hadde innkjøpspris på alt! Siste post var gjennom bemanningsbyrå, og da de ikke kunne tilby fast stilling kom han over en annonse der Ribe Betong søkte etter sjåfører. Han ble rask satt over på pumpe, men som etter en periode viste seg til å bli for belastende på kroppen. Fra å hjelpe til med telefonene på blandekontoret, ble han blander og ble nylig satt i posisjonen som Produksjonsleder på Mjåvann.
- Jeg tenker ikke så mye på hva den nye rollen innebærer, og  jeg føler ikke at jeg har prøvd å jobbe meg opp. Jeg har alltid bare prøvd å få jobben gjort, så skjedde det bare. Det er jo trivelig å bli litt annerkjent for jobben man gjør.

 

37-åringen har nå jobbet i Ribe Betong siden 2011, og synes det veldig stas å få opplevd veksten og utviklingen bedriften har hatt. -Sinnsykt gøy å være med på reisen fra da vi satt å blanda i brakka nedi svingen, til der vi er nå. Det er natt og dag, gøy å se hvor langt vi har kommet. Det hadde vi aldri trodd hadde du spurt oss da!

DSC01041.jpg
  • face
  • insta
  • link
  • yout
bottom of page