Aktuelt!

Siste nytt fra Ribe Betong

IMG_9590.jpg

Prøvepumping

Prøvepumping av LB50 med tilsiktet egenvekt 1950 kg/m3 som man oppnår ved bruk av Leca 800.

Når vekten går ned er det viktig å bevare styrken. Dette klarer vi ved å bruke Leca 800. Betongen er sterk nok til å bygge bruer av, samtidig som man sparer 400 kg/m3. Dette er viktig for lange spenn.
 

En utfordring med pumping av lettbetong kan være at pumpetrykket presser vann inn i lecakulene, og dette fører til propp i rørgata eller pumpe-slangen og jobben må avbrytes. Under forsøket ble lett- betongen 30 meter rett opp og så ned i forskalingen. Det ble boret ut kjerneprøver som er sendt til mikroskop-undersøkelser for å sikre at kvaliteten er 100%. Forsøket ble gjort sammen med Leca og Skanska. 

E39 Lyngdal øst/vest

De neste tre årene skal Ribe Betong levere omtrent 90.000 kubikkmeter betong til den nye strekningen mellom Herdal og Røysgård i Lyngdal. Oppstart av prosjektet er forventet på nyåret 2022.

– Vi er veldig fornøyde med å få delta på dette prosjektet, som sikrer arbeidsplasser i område de tre neste årene, sier daglig leder Roger Ribe i Ribe Betong.  Les mer

Lyngdal Aerial.jpg

Lyngdal moderniseres

Vår avdeling i Lyngdal har den siste tiden blitt oppgradert og blitt flyttet noen hundre meter opp på samme område. Vi går fra å være en veistasjon til et moderne blandeverk. Moderniseringen gir oss en økt rekkevidde og ikke minst en langt større produksjonskapasitet. Nå vil vi også få muligheten til å ta på oss forskjellige typer oppdrag uavhengig av størrelse, og kan tilpasse betongen i større grad. Det er Atle Dygnvold og hans team, sammen med gjengen fra Tecwill som har oppdraget med å få det nye blandeverket på plass. Vi gleder oss til verket er operativt og kan levere enda mer betong! 

Uia Web.jpg

Besøk fra UIA

Vi har hatt besøk av en gruppe UiA-studenter som studerer IT og Informasjonssystemer. I deres fag "Digitaliseringens betydning for fremtidens samfunn" skriver de nå en oppgave om digitalisering og bærekraft innad i bygg og anleggs bransjen. Teknologileder Øystein Mortensvik, Driftsleder Karl Magnus og FoU-leder Yvonne var alle tilstede for å besvare spørsmålene studentene hadde. Vi føler oss heldige at de ønsket å inkludere Ribe Betong i deres oppgave, og ønsker gjengen lykke til!

Nye biler!

Vi har fått levert nye Mercedes-Benz Arocs betongbiler! 5 av 8 totalt med Intermix påbygg og 3 stk med kombi påbygg fra Cifa. Tusen takk og godt levert av Berten O.Steen og Mercedes Benz Norge.

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • Vimeo